Стопете мазнините с червени боровинки
от Мартина Николова | 27 януари 2014
Тези плодове неутрализират мазнините почти изцяло

Червените боровинки се справят с мазнините. Еврика! Учени от университета в Лунд, Швеция, откриха, че тези плодове имат уникалното свойство да се справят с мазнините.

 

Как се получава? Ами като неутрализират поетите мазнини от всяка вредна храна, която хапнем. Бързаме да кажем, че все пак лекарите съветват да не се прекалява и злоупотребява с червените боровинки.

 

Най-добре е да се внимава и да се поддържа добре балансирана диета.

 

Но, тъй като всеки човек се поддава на изкушението пред вида на шоколадов десерт, вкусни пържени понички или някое калорично ястие с месо, майонеза и кашкавал... можем да продължим дълго с изреждането, има начин да се "отърсим" от калориите на мазните и вредни храни.

 

И той са червените боровинки. Резултатите от проучването показват, че тези плодчета, почти изцяло наутрализират мазнините и предотвратяват напълняването. Това звучи като истинска панацея за хората, застрашени от напълняване.

 

Опитите са проведени в лабораторна среда, изследвани са мишки, които са хранени изключително и само с мазна храна. След това мишките са хапвали от чудотворните плодове и резултатите са радващо положителни.

 

Има и още една новина около семейството на боровинките. Акай, втори вид боровинки, има обратен ефект върху теглото ни. Тя се намира в земите на Бразилия и се използва като добавка, подсилваща енергията в организма.

 

Предишно изследване пък показва и благоприятното действие на боровинките в борбата с диабет тип 2. Припомнете си и тази информация.

 

И сега вече сме убедени в полезното действие на тези плодове. Горещо препоръчваме тяхната консумация.

 

Рецепти