Няма да повярвате от какво се прави този хрупкав чипс!
от Kulinar.bg | 30 ноември 2015
Използвайте картофите напълно

Започвате да правите някакво ястие, в което ви трябват картофки, белени картофки. И какво следва – белим зеленчука и обелките отиват на боклука, нали така?

 

Ако ни следите редовно, то знаете, че напоследък много живо ни интересува темата за "съкровищата, които имаме в кухнята си”, които отиват на боклука в повечето случаи.

 

Имаме намерение да ви дадем една чудесна идея за това какво можете да си направите от картофените обелки. Не само, за да не хвърляте нещо, което би могло да се употреби, но и защото е наистина вкусно.

 

Обелката на картофа не е нещо, което не се яде по принцип, но сякаш единственият случай, в който го правим, е когато печем цели картофи.

 

Трикът за цялостна употреба на картофа идва за онези моменти, в които са ни необходими обелени картофи.

 

Е, няма да се бавим повече – става дума за чипс от картофените обелки.

 

youtube.com 

 

След като сте обелили картофите, просто трябва да изсипете на тънък пласт обелките им в тава за печене, да ги овкусите хубаво със сол, няколко вида пипер. А ако сте експериментатори, може да сложите и една щипка канела.

 

Това е едно чудесно мезенце за бира, повярвайте ни. Стават наистина много хрупкави. 

 

А сега нека ви припомним кои съкровища не трябва да хвърляте от кухнята си: 

 

яйчените черупки

 

тиквените семки

 

най-полезното от плодовете и зеленчуците

 

семките от диня

 

утайката от кафе и чай

Рецепти