Най-вкусните рецепти с кисело зеле
от Симона Иванова | 22 януари 2016
Различни от сарми и зеле с месо

Точно в сезона на киселото зеле сме. 

 

Знаем, че всеки намира начин да си направи свое собствено, защото някак асоциираме зимата именно с киселото зеленце. 

 

Обичаме го много на салатка с червен пипер и олио, с месце на фурна или с вкусна плънка на сарми.

 

И дотам се изчерпва репертоара, нали? В един момент точно тези три рецепти ни омръзват и се чудим как да приготвим зелето.

 

Е, ние ще ви покажем най-вкусните и различни рецепти за кисело зеле. 

 

Започваме с една от най-лесните и любими рецепти. Най-лесният зелник е страхотно предложение за закуска, за обяд и за вечеря. Прави се за броени минути и става много, много вкусно!

 

Обещахме да не ви показваме нищо традиционно, затова вижте тези Кюфтенца от кисело зеле. На нас тази идея ни се струва малко странна, но сме склонни да я опитаме, а вие?

 

Продължаваме с още нещо нетипично. Хляб с кисело зеле, който се приготвя в машина. Ако имате хлебопекарна, задължително трябва да опитате този хляб.  

 

А опитвали ли сте Куркудена чорба? Ако не сте, трябва веднага да се поправите. Защото това е една чудесна селска супичка, с която да разнообразите менюто си. 

 

37544

Петя Цанкова


Да си признаем, че не ни беше хрумвало, че можем вместо да изпечем пилето със зеле да го напълним със зелето. Погледнете тази рецепта за Пълнена кокошка със зеле и ориз. Смтятаме, че резултатът ще е повече от уникален. 

 

А опитвали ли сте досега да увиете Руло Стефани в зелеви листа. Едно фантастично предложение на винаги оригиналната Петя Славчева. 

 

36403

 

И Петя не спира да ни изненадва. Ето нейното предложение за капама - Богата капама в зелев лист. Ще се убедте, че рецептата е различно от традиционната капама и изглежда много ефектно за гости. 

 

 

И последно, но не по важност - Мързеливи сарми за гости. Обичаме сармичките, но сме наясно, че отнемат доста време, докато се навият. А ако ще ги правим за гости, трябва да се запасим поне с 2 свободни часа и голяма доза търпение, докато навием всичко. Е, с тази рецепта няма да ви се налага да навивате, а вкусът си е съвсем същият. Освен това е много по-ефектно и красиво. 

 

 Теменуга Желева
Рецепти