Куркудена чорба II
Куркудена чорба II
Източник: Петя Цанкова
Тип ястие: супа
Кулинар: Петя Цанкова
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Чорбичката е много подходяща за изтрезняване след Новогодишните празници или за лекуване на настинка :)

2

Месото и зелето се нарязват на дребни късчета.

3

В дълбока тенджера се слагат олиото и месото. Месото се изпържва добре.След това се прибавя и зелето и се пържи още 5-6 минути.

4

Следва червеният пипер, обърква се хубаво и се залива със зелевата чорба и водата. Поръсва се с черен пипер, слага се сол на вкус (или по-скоро, ако е необходимо), малко чубрица прибавят се и сухите чушлета (те са по желание), зърната черен пипер и тенджерата се затваря с капака и се оставя да заври.

5

След като поври около 15-20 минути, зависи от твърдостта на зелето, но не трябва да се разварява, тогава се прибавя фидето. Ври още 5 минути и се маха от огъня. От остатъчна топлина фидето се досварява.

6

И на финала чорбичката се ароматизира с още 1-2 щипки чубрица.

7

Много вкусна и сгряваща през зимата е тази чорба, с определено леко кисел вкус, който на нас много ни допада. Ако вие не харесвате много кисело, можете да промените съотношението на зелевия сок и водата, а така също и да сложите по-малко зеле, просто налучкайте вашите пропорции.

8

Да ви е вкусно :)

Подобни рецепти
Любопитно