Досещате ли се коя е най-сладката професия в света?
от Симона Иванова | 21 април 2015
Коя е щастливката, която я практикува

Сигурно имате доста предположения. И сигурно, след като разберете какво работи въпросната дама, ще искате да сте на нейно място.

 

Става дума за британката Алекс Емерсън-Уайт, чиято професия е да дегустура великденски шоколадови яйца. Тя опитва по 130 яйца на седмица, съобщава в. "Дейли мирър".

 

Щастливката е на 27 години. Понякога се налага да изяжда около 60 парчета шоколад, което означава, че хапва по 5 килограма шоколад на седмица.

 

И ако си мислите "уау, това е перфектната професия", все пак си припомнете, че нищо не е толкова хубаво, колкото изглежда. Само си представете колко калории са това и колко трудно би се поддържала форма.

 

Тя споделя, че ходи на фитнес 4 пъти в седмицата преди работа и спортува активно, за да не се трупат килограми.

 

Така че, все пак и нейната работа има някакви недостатъци. 

 

Всъщност работата и се състои в това да обикаля света и да търси перфектните съставки, които накрая да отидат на великденския щанд. Повечето от тях се правят във Великобритания и Ирландия.

 

Специалитетът тази година бил гигантско златно, решетъчно, шоколадово яйце, което тежи 1,5 кг. За изработката му са нужни 12 човека, които са обучени да работят единствено върху това яйце.

 

За да се направи и декорира отнема повече от час, затова и от сладкото изкушение са изработени само 7500 бройки.

 

Тя споделя, че дълго време са мислили как да направят и осъвършенстват този специалитет, защото идеята е била, освен да бъде красиво, да бъде и ужасно вкусно. Всъщност представлява гигантска решетка във формата на яйце, като в него има едно по-малко яйце. Красивата наслада струва скромните 40 паунда.

 

Британката вече се е заела с подготовката за асортимента, който ще бъде предложен на следващия Великден (през 2016г), като планира атракциите да бъдат подходящи, както за децата, така и за по-порасналите деца :)

Рецепти