Двойно шоколадови френски макарони
от Kulinar.bg | 22 октомври 2014
В домашни условия

Днес ще ви покажем как да си направите разновидност на един от най-популярните френски десерти - сладки макарони.

 

Тези, които ще си направим днес са шоколадови, защото сме почитатели на шоколада, но това май няма нужда от поясняване.

 

Правят се лесно, но за сметка на това пък са мнооого ефектни, което ги прави задължителен десерт в вашия репертоар.

 

Ето какво трябва да си набавим за тази рецепта:

 

1 шепа бадеми, смлени на брашно в кухненски робот

 

1 чаша пудра захар

 

2 с.л. какао

 

2 белтъка от големи яйца

 

5 с.л. захар на кристали

 

За шоколадовия пълнеж:

 

2 бр шоколад

 

40 г масло

 

150 мл сметана за разбиване

 

1 щипка сол

 

лют пипер кайен по желание

 

Начин на приготвяне: 

 

За макароните: Сложете бадемите и захарта в голяма цедка и ги пресейте. Може би брашното от бадеми няма да мине през цедката, затова трябва да му помогнете с една дървена шпатула.

 

Добавете какаото и пресейте сместа още един път.

 

Разбийте белтъците с миксер. Яйцата трябва да са на стайна температура. Когато се получи гъста пяна, сложете захарта и продължете с разбиването.

 

Добавете половината от сухите съставки в белтъците. Разбъркайте и след това добавете и останалата част. След няколко минути разбъркване с лъжица, ще се получи шоколадов мус.

 

Прехвърлете сместа в пош и започнете да оформяте малки кръгчета от сместа върху хартия за печене, поставена в тава за печене. Ударете леко тавата в масата, за да се сплескат сладките и да излезе излишният въздух отвътре. Направете сладките на разстояние една от друга, затова вероятно ще се получат две тави.

 

Сложете в загрята силна фурна и печете за 6 минути. Извадете тавите и ги разменете. Така ще се запекат равномерно. Извадете сладките от фурната и от тавата, за да спрете процеса на готвене.

 

За ганаша: Сложете съставките за ганаша в микровълновата. Пуснете за половин минута, за да се загреят и след това разбъркайте с лъжица.

 

Започнете да пълните макароните. С помощта на лъжица слагайте по малко от ганаша върху един макарон и слепвайте с друг. Получават се малки шоколадови сандвичета.

 

*От тази рецепта се получават около 12-15 макарона.

 

Рецепти