Великденски кроасани с шоколадови яйца
от Kulinar.bg | 09 април 2015
Лесна и много идейна закуска

Наближава Великден и все повече започваме да търсим интересни рецепти, свързани с вкусните лакомства, които можем да си спретнем по повод празника.

 

И точно тази ни цел ни доведе до една много интересна рецепта. А освен това е и много лесна за изпълнение.

 

Какво ще кажете за апетитни кроасани с изненада шоколадово яйце, потайно скрито вътре в тях. Не че не ги харесваме и натурални с масло, но, ако отхапвайки, усетим шоколада да хрупка в устата ни, това вече си е блаженство.

 

Пък и какво по-хубаво за децата от закуска, съдържаща любимите шоколадови яйца. Тъй като в тях има кутийка с играчка, то е добре да я махнем преди да сложим яйцето в кроасана, нали :) Ако можете да намерите такива без играчка, най-добре за този случай.

 

Питате се как тогава ще върнем яйцето в цялостната му форма, след като извадим изненадата отвътре. Много лесно. Разполовете шоколадовото яйце внимателно, извадете играчката и след това съберете половините на яйцето.

 

Така ще можете лесно, като го придържате с пръсти, да завиете тестото около яйцето. То ще остане скрито в тестото, а част от него по време на печенето ще се стопи. Но това е и нашата цел – да се стича шоколад по цялата вътрешност на кроасана.

 

Необходими продукти за кроасаните с шоколадови яйца

 

бутер тесто – 1 лист, около 400 грама

шоколадови яйца – 8 броя

яйчен жълтък – 1 брой

пресни плодове – за декорация

 

Начин на приготвяне:

 

Размразете бутер тестото, ако използвате готово. *Ако искате да си го приготвите сами, то използвайте ето тази рецепта за бутер тесто.

 

Разрежете триъгълници от тестото. Сложете в широката част на всеки по едно яйце. Както вече обяснихме, придържайки двете половинки, завийте тестото във форма на кроасан.

 

30307

 *На снимката яйцето е без играчка, затова стои цяло

 

Разбийте жълтъка добре и намажете отгоре кроасаните.

 

Наредете кроасаните в тава, застлана с хартия за печене. Печете на 200 С, в предварително загрята фурна. Извадете готовите кроасани и ги оставете за още 10 минути да се охладят.

 

Декорирайте с пресни плодове  и можете да преминете към най-хубавата част – хапването :)

 

30308

снимки: pinterest/tamingtwins.com

Рецепти