Голямото печене на агнешко започна...
от Симона Иванова | 05 май 2015
Няколко идеи за невероятен резултат

Утре е Гергьовден. Ако сега не хапнем агнешко, то кога?

 

И понеже го готвим твърде рядко, искаме да го направим по възможно най-добрия начин. С изпитана и проверена рецепта. 

 

Ние сме ви подготвили няколко точно такива. Събрали сме тук най-вкусните рецепти за агнешко печено.

 

Обикновено като си помислим за агнешко печено си представяме голямо парче месо с някакви подправки, малко мазнина, фолио и във фурната. Само че се пораждат въпросите - "Какви да са подправките?", "Да го запържа ли преди това?", "Да го мариновам ли?", "Каква течност да сипя при готвенето?" и още много подобни въпросчета.

 

Така че колкото и лесно да звучи, никак не е! Или поне докато не изберем точната рецепта. След това вече е лесно!

 

И за да ви улесним в избора, събрахме на едно място всички идеи и варианти на това ястие. Е, не че при толкова вкусотии на едно място, изборът е лесен... :)

 

Започваме с най-лесните рецепти - при тях месцето се подправя и се слага в тавата. И тъй като всеки има различен вкус и харесва различни подправки, ето ги и четирите различни идеи - Агнешко бутче под фолио, Агнешко с хрупкава коричка, Гергьовско агнешко печено, Агнешко бутче в синап.

 

Можем да ви гарантираме само едно, това, че рецептите не изискват много усилия и подготовка, не означава, че отстъпват по нещо на другите. 

 

Постепенно преминаваме към малко по-различни рецепти - Агнешко филе с подправки, Агнешко с розмарин и Печено агнешко със сос. Това, което различава тези рецепти от останалите, е, че по време на готвенето в  тавата приготвяме и вкусен сос, с който после да сервираме месцето. 

 

А едно сосче никога не е излишно...

 

Ето и няколко рецепти, при които месцето си върви с гарнитурка - Печено агнешко (рецепта от снимката) , Пикантно агнешко с пюре и Агнешко с дроб сарма и спанак. Е, какво по-хубаво от това? Всичко в една тава и хоп - цялата празнична трапеза е готова.

 

Една модификация на небеизвестния овчарски пай - Бут по овчарски. Това ястие е толкова апетитно и различно, че няма как да го обединим с никое друго. Пробвайте го и ще останете възхитени!

 

Оставихме за десерт най-висшия пилотаж сред рецептите с агнешко - пълненото агнешко. Ето ги и предложенията ни Богата пълнена агнешка плешка, Пълнено агнешко бутче с гъби, Пълнено агнешко бутче с чоризо и Пълнено агнешко бутче с картофки.

 

Звучи трудно, но никак не е. Опитайте! 

Рецепти