Агнешко с дроб-сарма и спанак
Агнешко с дроб-сарма и спанак
Източник: Петя Славчева
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Празник: Великден
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Моята великденска трапеза :)

 

Сварете месото за кратко и оставете бульона.

 

2

Лукът се запържва с ориза, добавя се спанака и продължава да се пържи, налива се около 250 мл бульон, в който е варено месото, добавят се и дреболиите и се оставя леко да къкри, при нужда пак се долива бульон.

3

Место се поръсва с подправки - черен пипер, кимион и леко се запържва, да се запечатат подправките на месото.

4

Оризът се слага в подходяща тава и се слага месото, пресния чесън, листа джоджен, копър (или подправки по избор) и се налива още бульон или хладка вода.

5

Тавата се завива във фолио и се пече до готовност около 2 часа на умерена фурна.

Подобни рецепти
Любопитно