Агнешко бутче в синап
Агнешко бутче в синап
Източник: Vesi Kazakova
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Кулинар: Vesi Kazakova
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Месото се натрива със сол. Омазнява се с олиото, поръсват се подправките и синапа, да полепнат добре. Цялото бутче се завива плътно в алуминиево фолио, обърнато с гладката страна към месото.

2

Оставя се да престои и да се маринова поне 2 часа в хладилник, а още по-добре и цяла нощ.

3

Фурната се загрява на 160 С. Бутчето се поставя заедно с фолиото в тавичка.

4

В нея се наливат 2 чаши вода и се пече 2.5 часа. Накрая се развива фолиото и се запича за кратко под грил или горен реотан.

Подобни рецепти
Любопитно