Здрав имунитет с червена боровинка
от Kulinar.bg | 18 септември 2013
Още едно положително свойство на полезния плод

Скоро ви разказахме за червената боровинка и полезните й свойства.

 

Оказва се, че освен благоприятния ефект върху пикочните пътища, регулирането на холестерола и скорошните изследвания, показващи, че влияе добре на болестта на Алцхаймер, червената боровинка оказва и положително действие на имунната система.

 

Казваме ви това, защото идва времето, когато имунната система се нуждае от подсилване.

 

А най-лесният начин да направим това е да се храним с неща, които да помагат именно за засилването на иммунитета и организма като цяло.

 

Плодът на червената боровинка съдържа бензолна киселина, която помага за по-дългото съхранение на плода.

 

Все пак специалистите съветват, ако искате да се запасите през зимните месеци с червени боровинки, е добре да ги замразите. Това е най-сигурният начин, че ще разполагате с плодове, чрез които да си набавите естествен (природен) имунитет.

 

Плодовете имат благоприятно действие и върху сърдечно-съдовата система. Това означава, че хапвайки от тези боровинки, вие предпазвате себе си от инфаркти и инсулти.

 

Припомнете си Храните за силна имунна система, сред които е Астрагалът.

 

Рецепти