Печен заек с гъбен сос
Печен заек с гъбен сос
Източник: Теменуга Желева
Тип ястие: основно
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Заекът се овкусява със сол, пипер, натрошени бульони, червен пипер, подправка за месо (барбекю), чубрица и бира. Оставя се в маринатата за поне 2-3 часа. 

2

После се слага в намазнена тава заедно с маринатата. Отгоре също леко се залива с мазнина. Пече се 2 часа под фолио и после още малко без фолио. 

3

За гъбения сос: гъбите се нарязват на ситно и се слагат в тенджера, овкусяват се с пипер и сол, когато се запържат и си пуснат водичка, сосът се сгъстява с брашно. 

4

С този сос се залива готовия изпечен заек. 

Подобни рецепти
Любопитно