Елда с месо
Елда с месо
Източник: Марианна Калинкова
време
50 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Нарежете месото на пърченца. В нагорещен тиган с капак задушете на бавен огън месото с малко мазнина, добавете лука (или оставете цели глави, ако лука е дребен) и моркова, нарязан на дребно.

2

Овкусете със сол и черен пипер.

3

Елдата се измива и се добавя към месото. Добавете и доматеното пюре.
Разбъркайте добре 2-3 минути и свалете от огъня.

4

Пресипете месото и елдата в гювеч и долейте вода (на 1 ч.ч. елда = 2,5 ч.ч. вода). Поставете гювеча във фурната и задушавайте на 180 С около 20-30 минути.

Подобни рецепти
Любопитно