Млечен хляб с плънка от риба тон и картофи
Млечен хляб с плънка от риба тон и картофи
Източник: Youtube
Тип ястие: тестени, основно
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Затоплете млякото и в него добавете захарта и маята.

2

В купа смесете водата и 45 г брашно и бъркайте 2-3 минути до хомогенна смес.

3

Останлото брашно, 1 ч.л. солта и сухото мляко добавете в купа. Към тях прибавете леко разтопеното масло. Разбъркайте с миксер (приставките за тесто) за кратко. Докато се бърка, малко по малко добавете млякото с маята и другата каша от вода и брашно. Бъркайте 10-15 минути.

4

Оставете тестото да втаса на топло.

5

За плънката - сварете и намачкайте картофите. Нарежете лука на ситно, копъра - също. За предпочитане използвайте прясна риба тон (не от консерва). Лютите чушки са по желание.

6

Запържете лука в 2 с.л. олио за около 1 минута. Добавете чушките, черния пипер и 1 ч.л. сол. Добавете и рибата тон. Запържвайте около 2 минути. След това добавете картофите и копъра. Гответе около 5 минути.

7

След като тестото втаса, леко го размесете и разделете на 16 топчета. Разточете всяко на правоъгълник. Сложете голяма лъжица от плънката и го навийте на руло. Притиснете крайчетата и ги оставате надолу.

8

Наредете ролцата в леко намазнена или застлана с хартия за печене тава. Оставете ги да втасат. Намажете готовите ролца с разбито яйце и наръсете със сусам.

9

Печете в загрята на 180 С фурна около 30-40 минути.

10

Вижте нагледно как се правят тези хлебчета.

Подобни рецепти
Любопитно