Шарен ориз с месо на фурна
Шарен ориз с месо на фурна
Източник: Sliv Karadjova
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
време
45 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Месото се нарязва на дребни парчета и се сварява до готовност. Нарязваме лука на по-едро, морковите на колелца, печената чушка на дребно.

2

В съд с олио задушаваме всички зеленчуци заедно с царевицата, добавяме половината сол и подправките, накрая и ориза леко да се задуши.

3

В тава изсипваме задушените зеленчуци и месото, доливаме с бульона, в което е вряло месото и печем до готовност на ориза.

4

Готовото ястие се поръсва с пресен магданоз.

Подобни рецепти
Любопитно