Речник
Кафявият ориз е пълнозърнеста култура с лек, деликатен аромат на ядки, може би по-конкретно орехи.   Има много изследвания, които се занимават...
Вече ви разказахме за това, че отказването от солта напълно, никак не е добра идея.   Тъй като натрият е елемент, който също е важен за...
Хората все по-често започват да обръщат по-голямо внимание на това, с което се хранят. Поради тази причина, повече внимание се обръща и на надписите...
Нарът е един от най-вкусните и полезни плодове. Наричан още "ябълката на познанието", тъй като има теория, че забраненият плод в райската...
Въпреки, че се надяваме на още малко слънчеви дни, всички знаем, че зимата е зад ъгъла. А когато дойде студеното време, се сещаме за топли напитки,...
Мушмулата със сигурност не е най-разпространеният плод в света. Много рядко ще срещнете човек, който да каже, че именно мушмулата е любимият му...
Хрянът е подправка, разпространена почти на всички континенти. Готварският хрян произлиза от дивия си събрат. На територията на България се отглежда...
  'Обяд без сирене е като красавица без едно око' Антелм Брия-Саварен, френски гастроном   Едва ли можем да си представим нашето меню...
Скоро ви разказахме за 10 от храните на есента, на които трябва да се наблегне, с оглед на здравословните им привилегии.   Един от плодовете...
Морското зеле /ламинарията/, или както още е познато "келп", е водорасло от вида Phaeophyceae. Намира се в най-големи количества в южните части на...
С риск да прозвучи като реплика на някои от героите на Ерих Мария Ремарк, ще си позволя да кажа, че след дълъг и най-вече студен, зимен ден, няма...
Традицията на Никулден повелява да се сготви люспеста риба. Ако няма въпросните изразени люспи, се смята, че това ще доведе до бедност в...
Щоленът традиционно се приготвя по Коледа в Германия. В немския сладкиш, който е с формата на хляб, могат да бъдат открити сушени плодове и ядки,...
Прясното мляко е един много обичан и често използван продукт.   Чудесна добавка към сутрешното кафе, използва се за приготвянето на много...
Чували ли сте за сапота, или сапоте, както още може да се срещне?   Това е едно дърво, което вирее в страните Тринидад и Тобаго, Пуерто Рико,...
Знаете ли какво е макадамия? За тези от вас, които да са наясно, Макадамията всъщност е вечнозелено дърво, размерите на които могат да достигнат...
Кокосовата захар, противно на останалите кокосови продукти - кокосово масло, кокосово мляко, кокосова вода, всъщност не се добива от кокосов...
Сусамовото семе е познато на човечеството от хилядолетия. То е едно от първите растения, отглеждани за семена. Изключително е полезно и богато на...
Скаморцата е италианско меко сирене, произвеждано от краве мляко и изключително популярно и обичано в Италия.    Прави се на територията...
По земите на Азия растат най-причудливи растения. Не един път сме ви запознавали с редица от тях. Днес е наред бонбоненото дърво. От името му вече ви...
Виж още