Бяла риба с кашкавалена панировка
Националност: българска кухня
време
60 мин.
порции
продукти
1 ч.л. сол
250 мл олио
10 с.л. галета
2 бр. яйца
200 гр. кашкавал
4 с.л. зехтин
1 бр. лимон
500 гр. бяла риба
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Изстискваме сока от лимона.

2

Нарязваме на едро рибата и я мариноваме с лимоновия сок, 4 с. л. зехтин и черен пипер и сол на вкус.

3

Оставяме да престои 20 минути. Настъргваме на ситно кашкавала и го смесваме с брашното и галетата.

4

Разбиваме яйцата.

5

Потапяме парчетата риба първо в яйцата, а след това овалваме добре в сместа от брашното, галетата и кашкавала.

6

Пържим в предварително загрято олио до готовност и от двете страни.

Подобни рецепти
Любопитно