Телешко на скара "Булгоги" (Корея)
Телешко на скара "Булгоги" (Корея)
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: основно
Националност: азиатска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Нарежете телешкото на ленти и ги поставете в плоска чиния.

 

2

Смесете соевия сос, захарта, зеления лук, чесъна, сусамените семена, сусамовото олио и смлечния черен пипер в купичка и разбъркайте.

3

Изсипете получения дресинг върху месото и оставете да се маринова минимум 1 час или да пренощува в хладилника.

4

Разпалете хубаво скарата и леко намазнете решетката й.

5

Запечете телешкото за 1-2 минути от всяка страна. Помнете, че то не трябва да изгуби от свежестта си.

Подобни рецепти
Любопитно