Бавно печено заешко с чоризо и гъби
Бавно печено заешко с чоризо и гъби
Източник: Люси Евтимова
Тип ястие: основно
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

В подходяща тава за печене, намазана с олио или зехтин, поставяме нарязания на порции, измит и почистен заек. Към него прибавяме гъбите, нарязани или пък, ако са по-дребни, цели.

2

Прибавяме нарязания на ситно лук, скилидките чесън, пръчките канела, сол и черен пипер на вкус и нарязания на кръгчета или дребни кубчета салам чоризо.

3

Доматите от консервата се нарязват на средни парченца. След това сложете в купа заедно с бялото вино и добавете щедро зехтин. Всичко това изсипваме при заека и разбъркваме хубаво така, че да има от всички продукти навсякъде.

4

Сложете ястието във фурната и пуснете на максимум температура. След като заври, покрийте с фолио и печете до готовност още час и половина, докато месото само се отделя от костта. Можете да го приготвите и с друго месо по желание.

5

Повече информация и снимки вижте тук.

Подобни рецепти
Любопитно