Пилешко с гъби и маслини
Пилешко с гъби и маслини
Източник: Нина Делева
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Кулинар: Нина Делева
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Запържваме пилешкото месо.

2

В отделен съд запържваме до златисто ситно нарязаният кромид лук.

3

Добавяме обезкостените и нарязани на шайби маслини и нарязаните гъби.

4

Доливаме съвсем малко вода и оставяме на слаб огън, докато изврят водат и сокътна гъбите и всичко е полуготово.

5

В отделен съд смесваме фикс за пилешко с гъби по избор със сметана или вода.

6

В намазаната с маргарин/масло предварително тава или йенски съд нареждаме запърженото месо и отгоре поставяме задушените лук, гъби и маслини.

7

Заливаме с фикса и печем на 200 градуса до напълно приготвяне и златиста коричка.

8

Приятен апетит!

Подобни рецепти
Любопитно