5 изкусителни рецепти за бисквитена торта
от Kulinar.bg | 09 май 2014
Бърз и лесен, този десерт е идеален за всеки ден

Не знаем кой, кога и къде се е сетил да приготви бисквитена торта за първи път, но наистина сме му много благодарни!

 

Ако за пример вземем италианския десерт тирамису, който също може да се нарече вид бисквитена торта (макар и условно), то ще видим, че вкусният сладкиш започва да се приготвя през 60-те години на 20 век.

 

Колкото до бисквитените торти, които си приготвяме в България... Вкусното маскарпоне все по-често взима участие в тях. Но дори и да не сте почитатели на подобни продукти, можете да приготвите вкусна бисквитена торта с класически домашен крем и обикновени бисквити.

 

Поръсвате с натрошени орехи, настърган шоколад или плодове по избор и имате най-прекрасната бисквитена торта на света!

 

Ето я и нашата рецепта за класически домашен крем, открадната от кухнята на мама.

 

Потребителите на Kulinar.bg също многократно са показвали своята любов към бисквитената торта. Получавали сме десетки невероятни рецепти, често по повод на някой от конкурсите ни.

 

След толкова много сладки приказки, вероятно изпитахте желание да си забъркате една бърза бисквитена вкусотия. Останете с нас, защото следват няколко страхотни изпитани рецепти.

 

Бисквитена торта с банани

 

Неин автор е Теодора Минкова. За да си приготвите красивата торта, която виждате на снимката горе, ви трябват само 30 свободни минути. Това е най-голямото предимство на бисквитената торта – става много бързо. Все пак, можете да проявите търпение (макар и да не е лесно) преди да похапнете – за да попият бисквитите крема и да станат по-меки.

 

Бисквитена торта с маскарпоне

 

Е, макар и непознато до скоро на широката публика, маскарпонето печели все повече последователи. Доказателство за това е интересното предложение, изпратено ни от Любомира Илиева.

 

Бисквитена торта с ром и стафиди

 

Опияняваща комбинация, наистина. За да си я приготвите, ще са ви необходими продукти, които вече имате вкъщи – мляко, яйца, брашно, захар, ванилия...

 

Бисквитената торта на Люба

 

Нейният вид е малко по-различен – повече наподобява руло. С участието на шоколад, какао и сирене рикота. Пробвайте я, няма да съжалявате!

 

Бисквитена торта с крем от стар хляб

 

Колкото и лесен десерт да е, бисквитената торта също предразполага към всякакви експерименти. Ако имате стар хляб, това е чудесен начин да му намерите интересно приложение.

Рецепти