Бисквитена торта с ром и стафиди
Бисквитена торта с ром и стафиди
Източник: Диана Димитрова
Тип ястие: десерт
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Накисваме стафидите в рома поне за 1 час.

2

Правим крем по следния начин: Загряваме млякото, докато кипне и прибавяме захарта.

3

Бъркаме, докато се разтопи.

4

Отделно разбиваме яйцата и брашното и прибавяме тази смес при непрекъснато бъркане към топлото мляко. 

5

Бъркаме до сгъстяване.

6

Ароматизираме с ванилиите и 3 с.л. от рома, в който киснат стафидите.

7

Редим тортата - бисквити, обилно крем отцедени стафиди и орехи, отново бисквити и така до изчерпване на продуктите.

8

Престоява в хладилника поне една нощ.

Подобни рецепти
Любопитно