Тука има, тука нема... кухня
от Kulinar.bg | 05 март 2014
Иновативен дизайн за скрит кухненски бокс

Хубавата, удобна кухня винаги може да послужи като отлично средство за вдъхновение. Всъщност, има кухни, в които просто ми е "кеф" да готвя.

 

Име и други, които по никакъв начин не могат да ме провокират и по-скоро секват желанието ми да се захвана дори с най-простата салата.

 

Така че не се изненадвайте от честата поява на материали с интериорна тематика в Kulinar.bg. Важни са посвоему, макар и да не стават за ядене. 

 

А и понякога уж малките открития на тема новости в кухнята са толкова оригинални и функционални, че няма как да не ги споделя с вас.

 

Да, досещате се, че настоящата статия е провокирана точно от такова откритие. То се нарича Stealth Kitchen (stealth - от англ. хитрост), а негови родители са дизайнерите зад Resource Furniture.

 

Както ще видите сами, концепцията на тази кухня е много интригуваща. В себе си тя е приютила най-доброто от няколко кухненски тенденции – модулната, персонализираната, "скритата".

 

Идеята за скритите компоненти на кухненския бокс не е от вчера, но Stealth Kitchen блести с иновативност.

 

Стената, зад която са прикрити всички елементи на кулинарната стая, може да бъде изработена по поръчка, за да се интегрира максимално добре в различни помещения.

 

Най-хубавото в случая е, че кухнята не заема никакво място, може да бъде разположена в дневната, без да нарушава нейния баланс откъм дизайн.

 

А в същото време притежава всичко, от което всеки отдаден кулинар се нуждае.

 

Запознайте се със Stealth Kitchen в също толкова интерактивния рекламен клип:

 

Рецепти