Помощ! Пристрастени сме към масло
от Kulinar.bg | 08 ноември 2015
И никой не може да ни спре

Колкото и да знаем, че прекаляването с кафе например може да вредно, така и не успяваме да сведем кафетата до едно/максимум две на ден.

 

Има някои хранителни обсесии (пристрастявания), които искаме да откажем, но е толкова трудно.

 

Същото е, когато си казваме "спирам сладкото!”. Е, да, ама е почти невъзможно...

 

Доказано е, че има пристрастяване и към масло. Абсолютно не можем да отречем, че всичко сготвено с масълце е далеч по-вкусно.

 

Има няколко признака, по които можем да познаем пристрастените към маслото хора. Може и да приемете следващите редове с леко чувство за хумор, но в тях си има доста голяма доза истина.

 

1. Способни сте да платите дори по-скъп билет в киното, само и само той да включва една огромна кофа с пуканки, ама жълти от маслото.

 

2. Когато говорите за храненето с повече масло, използвате научни доказателства, че консумацията на масло не застрашава от сърдечни болести и диабет.

 

3. Попадайки в пекарна, колкото и да гледате питките от лимец или грахамово брашно, винаги си взимате два кроасана с много масло, просто защото никой не може да устои на уханието на маслените кроасани... 

 

 35286

sxc.hu

 

4. Когато някой започне темата за маргарина и маслото, няма по-запален и подготвен адвокат на маслото от вас в компанията.

 

5. Внимание! Слагате масло в кафето си вместо мляко. Е, тук вече нещата загрубяха.

 

6. Никога не посещавате ресторанти/пекарни, които използват само заместители на маслото, пък било и под предтекст, че са по-здравословни. 

 

7. И накрая – вие смятате, че френската кухня е най, ама най-великата на света, защото се кълнете в максимата, че маслото никога не може да е в повече.

 

Досега не възприемахте себе си като запален фен на маслото? Е, позамислихте ли се над някои от точките, казани по-горе?

Рецепти