Пиле и риба против инфаркт
от Kulinar.bg | 14 април 2016
Колко от тези меса е достатъчно, за да ни предпази от инфаркт

Хапването на парче пилешки гърди или порция сьомга намалява риска от инфаркт с до 20%, съобщава Дейли мейл.

 

Консумацията на всеки 20 грама повече протеин дневно намалява риска с още 26%.

 

Това се обяснява с голямото съдържание на омега-3 мастни киселини, които имат тази способност – редуциране риска от сърдечен удър.

 

Протеиновата диета, особено ако е с голямо наличие на риба, е най-доброто, което можете да направите, за да се предпазите от сърдечни проблеми. Откритието е дело на китайски учени.

 

Едно от обясненията може да се дължи на факта, че протеините намаляват кръвното налягане, споделя един от учените, част от екипа, работил по изследването.

 

Тези изследвания показват също и, че рискът от сърдечен удър може да се намали и със замяната на червеното месо и с друг източник на протеин, например риба.

 

За целта на изследването са проследени 7 проучвания на хранителна тематика, включващи общо 254,489 души. Наблюдаван е техния напредък в продължение на 14 години.

 

Данните посочват именно това, че тези, които ядат достатъчно протеин, показват много по-добри резултати, в сравнение с тези, които не си набавят необходимото количество протеин с правилната храна.

 

Рецепти