Песента на яйцата в тигана (видео)
от Kulinar.bg | 12 март 2014
Щипка хумур към закуската

Закуската е най-важното хранене за деня, а закуската с яйца – много питателна. Те пък могат да се озоват в чинията вследствие на различни кулинарни интервенции.

 

Едва ли има нужда да ви припомняме какво можете да си приготвите с яйца за закуска, обяд или вечеря, но все пак...

 

Класически вариант за закуска, особено след тежка и продължителна нощ, са яйчицата с бекон. Рецептата се осъществява в тиган с незалепващо дъно и няма нужда от допълнителна мазнина. Беконът ще свърши достатъчна работа.

 

Ако държите хлябът да присъства в сутрешното меню, имате две чудесни опции. Пържени филии, които можете да разнообразявате с а ла френски тост идеи. И любимите ни сандвичи с яйца и сирене, които се запичат на парти грил или във фурната.

 

Варените яйца, които можете да приготвите и във фурната, си вървят като мед с масло, когато са поднесени с препечени филийки. Всъщност, те са най-добрата, бърза и хранителна закуска за хората, които сутрин бързат за работа.

 

И отново се връщаме към яйцата, приготвени на тиган! Можете да ги приготвите в чушка, в хлебно гнездо, като омлет, или да ги разбъркате с малко подправки.

 

Най-добрата подправка към закуската обаче не е ядивна. Тя не ухае със силен аромат, нито пък е зелена на цвят. Досещате ли се за какво става въпрос? Разбира се – за хумора!

 

Няма как да не се разсмеете до уши, ако яйцата в тигана ви запеят ето така...

 

)

Рецепти