Една красиво поднесена закуска е способна да преобрази и най-мрачния ден.
Има няколко "проблеми" обаче, с които човек се сблъсква сутрин през почивните дни. (Наистина не вярваме през работната седмица някой да приготвя "трудоемка" закуска, изискваща използването на тиган, мозъчни клетки и т.н.).
Казано накратко, в събота или неделя сутрин хем искаме да (си) поднесем нещо по-така, хем не можем да го измислим в полузаспалото състояние, в което се намираме.
Kulinar.bg отново идва на помощ с още една гениално проста (или просто гениална) идея, за чието осъществяване ще са ви необходими елементарни продукти, които, така или иначе, винаги се откриват у дома.
Нарекохме въпросната рецепта по начина, който виждате в заглавието, просто защото това е самата истина!
Необходими продукти за чушки с яйца, но приготвени по-така:
за 1 порция
2 яйца
1 хубава чушка камба (цветът е по избор)
2 резена домат
1 парче масло
сол и подправки по избор
Начин на приготвяне:
Източник: EnjoyYourCooking.com
Измийте и почистете чушката от семките и си отрежете две хубави колелца.
През това време загрейте масълцето в тигана и леко запържете чушките от двете страни, за не повече от минута-две на страна.
В средата на колелцата от чушки поставете резените домати, съвсем леко да се позапържат и те. Идва ред на яйчицата. Внимателно ги чукнете и ги "пуснете" върху резените домати.
Ако искате яйцата да се задушат, вместо да се пържат, покрийте тигана с похлупак. Гответе до желаната от вас готовност. Не се притеснявайте, ако малко белтък изтече извън чушките, можете да го отстраните много лесно при сервирането.
Готовите яйца поръсете с избраните от вас подправки. Сервирайте с чаша прясно изстискан сок, ароматно кафе, препечени филийки...
Ех, хайде да става неделя по-бързо! :)