Чушки с яйца, ама по-така
от Милена Димитрова | 10 декември 2017
Още една лесна и хитра рецепта за закуска

Една красиво поднесена закуска е способна да преобрази и най-мрачния ден.

 

Има няколко "проблеми" обаче, с които човек се сблъсква сутрин през почивните дни. (Наистина не вярваме през работната седмица някой да приготвя "трудоемка" закуска, изискваща използването на тиган, мозъчни клетки и т.н.).

 

Казано накратко, в събота или неделя сутрин хем искаме да (си) поднесем нещо по-така, хем не можем да го измислим в полузаспалото състояние, в което се намираме.

 

Kulinar.bg отново идва на помощ с още една гениално проста (или просто гениална) идея, за чието осъществяване ще са ви необходими елементарни продукти, които, така или иначе, винаги се откриват у дома.

 

Нарекохме въпросната рецепта по начина, който виждате в заглавието, просто защото това е самата истина!

 

Необходими продукти за чушки с яйца, но приготвени по-така:

 

за 1 порция

 

2 яйца

 

1 хубава чушка камба (цветът е по избор)

 

2 резена домат

 

1 парче масло

 

сол и подправки по избор

 

Начин на приготвяне:


19189

Източник: EnjoyYourCooking.com

 

Измийте и почистете чушката от семките и си отрежете две хубави колелца.

 

През това време загрейте масълцето в тигана и леко запържете чушките от двете страни, за не повече от минута-две на страна.

 

В средата на колелцата от чушки поставете резените домати, съвсем леко да се позапържат и те. Идва ред на яйчицата. Внимателно ги чукнете и ги "пуснете" върху резените домати.

 

Ако искате яйцата да се задушат, вместо да се пържат, покрийте тигана с похлупак. Гответе до желаната от вас готовност. Не се притеснявайте, ако малко белтък изтече извън чушките, можете да го отстраните много лесно при сервирането.

 

Готовите яйца поръсете с избраните от вас подправки. Сервирайте с чаша прясно изстискан сок, ароматно кафе, препечени филийки...

 

Ех, хайде да става неделя по-бързо! :)

Рецепти