Намериха лек за сенната хрема
от Kulinar.bg | 10 юли 2014
Която мъчи милиони по света

Пролетните алергии сякаш продължават все по-дълго и по-дълго с всяка изминала година, или поне такова е усещането на хората с подобни проблеми.

 

Симптомите на пролетната алергия могат да са различни, но определено са доста мъчителни в много от случаите.

 

Подобни проблеми имат ужасно много хора по света.

 

Във Великобритания на пазара вече се предлага продукт, който облекчава значително въпросните проблеми, свързани със сенна хрема, съобщи Дейли мейл.

 

Бленуваният цяр се състои от антихистамини и противовъзпалителни средства. Продуктът представлява плодов сок от ананас, лимон, ябълка и джинджифил.

 

Може би се досетихте, че витамин С-то в плодовете е много важно за тази ситуация, тъй като намалява симптомите на сенна хрема.

 

Адриана Стоянова, мениджър на The Juice People във Великобритания, съветва напитката да се консумира всяка сутрин през периода на цъфтежа на растенията, което значи от месец март до септември.

 

Ако положението е много сериозно и симптомите са по-тежки, може да се приема и през деня. В накои случаи дори е добре да започне лечението преди започването на цъфтежа. Това ще попречи на силната изява на симптомите.

 

У дома също можете да си забъркате подобно лечебно средство – 1 лъжичка мед; чай от лайка с лимоново масло; смес от отвара от грейпфрут и лимонов сок.

 

Но, трябва да се обърне внимание на факта, че хората, които страдат от пролетна алергия, обикновено страдат и от хранителна такава.

 

Естествените средства, които ползваме като лечение, могат да увеличат симптомите. Така че трябва да се обмислят много внимателно.

 

Рецепти