Любими бирени мезета
от Kulinar.bg | 08 януари 2013
Познайте кой е фаворитът в нашата малка селекция!

Бирата – напитката, която кара и мъже, и жени да облизват устни. Но какво е тя, без нещо за хапване до нея?

 

Бирените мезета могат да се похвалят с особено богато разнообразие.

 

Най-хубавото при тях е, че може да си купите готови от магазина или просто да седнете в някоя бирария и да си поръчате от менюто.

 

Ние все пак се придържаме към домашно приготвените неща.

 

Много по-добре е сами да изпържите картофките (въпреки че пърженето не е най-здравословният готварски процес), отколкото да ядете бланширани някъде навън.

 

Именно порцията пържените картофи, със или без сирене, е най-разпространеното бирено мезе у нас, както сочат и вашите отговори на страницата ни във Фейсбук.

 

На второ място се класират пържените рибки – цаца, сафрид, които са наши собствени фаворите през летния сезон. На морския бряг...

 

Пилешките крилца и хапки също заемат стабилна позиция до халбата (или бутилката) с биричка.

 

 4117

 

Въобще, всички вариации на панираните хапки (сирене, кашкавал, пиле) много се „обичат“ с кехлибарената течност.

 

Наденичките и яйцата, както и мексиканските снаксове със сосове за топене, също са идеални с бирата.

 

 

И голямата пица, която може да се раздели с приятели, не е за пренебрегване.

 

 4116

 

Е, стига сме предлагали, че съвсем ще забравим за работния процес...

 

Тук пък може да си припомните любимите ракиени мезета, които със сигурност сте консумирали в изобилие по време на празниците.

 

Ех, за малко да забравим пилешките дробчета, които също посочихте като идеално мезе към бирата.

още по темата
Рецепти