Фахитас с телешко
Фахитас с телешко
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: основно
Националност: мексиканска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
40 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Смесете нарязаните на кубчета домати с кориандъра в купа. В отделна купа смесете авокадото с две супени лъжици сок от изстискания лайм.

2

Телешкото месо, нарязано на лентички, се поръсва обилно с подправките и една супена лъжица олио или зехтин.

3

Оставащата мазнина се загрява (на висока степен) в тиган, в която се запържва лукът, поръсен с лютия червен пипер или ситно нарязаните червени люти чушлета. Пържи се докато лукът не омекне.

4

Сместа се изсипва в съд с капак, за да остане топла. На по-слаб огън се приготвя месото, според вашите собствени предпочитания.

5

Готовото телешко се смесва с лука и останалия сок от лайм.

6

Накрая затоплете тортиите. Сервирайте ги, като отгоре им сложите от всички продукти, плюс резенчета лайм.

7

Ако не откриете тортии, може да заместите с арабски питки. Ястието може да бъде овкусено със сос барбекю или друг сос по избор. Moже да бъде сервирано и като дюнер.

Подобни рецепти
Любопитно