Пица с домашно тесто, лук и бекон
Пица с домашно тесто, лук и бекон
Източник: lubka grancharova
Тип ястие: основно
Кулинар: lubka grancharova
време
> 90 мин.
порции
продукти
1 пак. мая
5 с.л. олио
1 ч.л. сол
300 мл вода
150 гр. бекон
1 с.л. риган
600 гр. кашкавал
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

От брашното, солта, маята, водата и 3 с.л. олио се замесва тесто. Оставя се да втаса.

2

В по-дълбок съд, за да не пръска олиото (2 с.л.), леко се запържва чесъна. Добавят се доматите и се оставят на тих огън, да се сгъсти соса.

3

Посолява се на вкус и се прибавя ригана.

4

В загрят тиган се слага нарязаният на ситно бекон. Щом започне да се топи мазнината, се прибавя нарязаният на филии лук. Оставя се на тих огън да се карамелизира.

5

Когато всички продукти са готови, тестото се разделя на 3.

6

Разточва се с точилка, поставя се в тавичка за пица, намазва се с 1/3 от доматения сос, отгоре се сипва от лука. Поръсва се с кашкавала и се пече на силна фурна 15 мин.

7

Тази доза е за три пици.

Подобни рецепти
Любопитно