Пилешки дробчета
Пилешки дробчета
Източник: lubka grancharova
Тип ястие: основно
Сезон: есен-зима
Кулинар: lubka grancharova
време
30 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Картофите се обелват и нарязват на парчета, слагат се да се варят в подсолена вода.

2

Дробчетата се измиват и хубаво се подсушават с домакинска хартия.

3

В загрят тиган с 2 с.л. олио се пържат дробчетата да добият хубав вид, но не повече от 5-6 мин. от едната страна и толкова от другата.

4

Прибавят се маслото, солта и черния пипер и се изстисква сока от един лимон. Оставя се за 1 мин. на огъня.

5

През това време се нарязва лука на филийки и се запържва. Прибавят се омекналите картофи, както и солта и черния пипер.

Подобни рецепти
Любопитно