Какво казва любимият ви пай за вашия характер? (I част)
от Kulinar.bg | 12 май 2014
В кръга на кулинарните шеги

Паят може би не е най-известният десерт, който си приготвяме в България, но пък тази рецепта бавно и сигурно се настанява на нашенската маса.

 

Подобно на баницата, паят също предразполага към най-разнообразни пълнежи.

 

А и се оказва, че видът пай, който предпочита човек, казва нещичко за неговия характер. Разбира се, в кръга на кулинарната шега!

 

И така, ако сте почитатели на...

 

Ябълков пай

 

Винаги предпочитате класическото. Как разбрахме ли? Рецептата за ябълков пай датира поне от 13 век и определено може да се нарече първородна. Ако предпочитате този пай пред останалите, вие не обичате да изневерявате на традициите.

 

Припомняме, че именно една страхотна рецепта за ябълков пай спечели голямата награда в конкурса ни Сладки изкушения.

 

Тиквен пай


Източник: Thinkstock/ Guliver

 

Обичате тиквен пай и всякакви десерт с участието на тиква? Вие сте много привлекателни и чаровни хора! Според кулинарните учени, тиквата сякаш привлича към себе си хубавците и от двата пола.

 

Специално за вас предлагаме тази чудна рецепта за мини тиквени пайове.

 

Орехов пай

 

Ако това е вашият фаворит в света на пайовете, то вие сте човек с много силна аура, които излъчват радост и много позитивна енергия. Вероятно защото знаете колко полезни са орехите и често ги консумирате. Всеки ден хапвате поне 25 грама орехови ядки (сравнително 3 – 4 ядки) и се снабдявате с почти 100% от препоръчителната дневна доза омега-3-мастни киселини.

 

Тази рецепта за домашен орехов пай е точно за вас.

 

Черешов пай

 

Черешовият пай "принадлежи" на хората, които притежават най-хуманните човешки черти. Подобно на черешите, които са изключително полезни за здравето, вие също сте много полезни за хората в обкръжението си.

 

Ето защо ви черпим ето с този много изкусителен черешов пай.

 

Следва продължение...

Рецепти