Дори наднорменото тегло не отказва САЩ от безалкохолните
от Мартина Николова | 13 март 2013
Затлъстяването засяга 40% от децата в държавните училища в града

Киносалон, група тийнейджъри, държащи в ръка или голяма порция чипс, или голяма доза газирана напитка. Звучи ви познато, нали? Дали желанието за подражание на Щатите води до това, не е важно.

 

Същественото тук е борбата на кмета на Ню Йорк. Забраната за продажба на газирани напитки трябваше да влезе в сила от вчера. Съдия в Ню Йорк отмени забраната, като определи мярката за произволна и я блокира за постоянно.

 

Оказва се, че мненията в САЩ за разнопосочни - около 50% от жителите на Голямата ябълка приемат тази мярка. Подобна забрана би засегнала голямата част от ресторантьорския бизнес, киносалоните и заведенията за бързо хранене. Което е и причината Националната асоциация на ресторантите да внесе жалба до съда в Ню Йорк.

 

Затлъстяването засяга 40% от децата в държавните училища в града. Забраната означава провал на инициативата на кмета Блумбърг за борба с наднорменото тегло. Консумацията на газирани напитки е част от причините за проблемите с теглото в детска възраст.

 

Това, което е добре за бизнеса, не винаги е добре за здравето ни. Дори да знаем за вредното влияние на определен продукт, влизащ в графата „любими“, не сме склонни да се откажем, ако някой ни забранява консумацията му. Забраненият плод е най-вкусен, но за съжаление - не е най-полезен, поне в случая с безалкохолните.

Рецепти