Веган меню, с което ще си оближете пръстите
от Kulinar.bg | 09 юни 2014
Без да ги изяждате!

Познавате ли хора, които се придържат към веганския начин на хранене? Ако познавате, то със сигурност сте опитвали някоя от интересните рецепти, които предлага пълното вегетарианство.

 

А и веганите определено са хора, които обичат да разпространяват информация относно собствения път, който са избрали. Какъв по-директен и убедителен начин от храната?

 

Всъщност не е необходимо да сте абсолютни вегани, за да се наслаждавате на тази кухня. Необходимо е желание за експериментиране, както и за търсене на добри алтернативни продукти.

 

Но и последното невинаги е задължително – съществуват веган рецепти, които се приготвят с "нормални" продукти и са доста бързи, лесни и енергоспестяващи.

 

За да се уверите, че можете да се нахраните доста добре с веган рецепти, предлагаме ви примерно меню.

 

Гъста супа с джинджифил

 

Джинджифилът е изключително полезен и ароматен. Тази супа е чудесен поддръжник на имунитета през цялата година.

 

Загрейте зехтина и задушете нарязания на ситно праз и чесън.

 

Добавете нарязаната на едри кубчета целина, люта чушка и настъргания джинджифил (...).

 

Мароканска салата (от книгата на Майъм Биалик, позната като д-р Ейми Фера Фаулър от "Теория за Големия взрив")

 

Актрисата е в списъка с известни вегани, издали кулинарна книга по темата. За щастие, книгата й е не е изпълнена със сложни за изпълнение рецепти, изискващи висок бюджет. Самата тя я определя като семейна готварска книга.

 

За да си приготвите салатата: Сварете картофите и изчакайте да изстинат. Можете да използвате картофи, които са ви останали от предишно готвене. Нарежете ги (...).

 

Индийска палачинка "Доса"

 

Измийте ориза и лещата добре. В оригиналната рецепта лещата е черна и обелена, ако успеете да намерите такава, използвайте нея. Сложете сминдуха (може и на семена). Разбъркайте добре и налейте виода в съда, колкото да ги покрие. Оставете за преза нощта (...).

 

Веган десерти

 

И десертите могат да бъдат веган, и то само как...

 

Припомнете си статията за десерти без животински продукти, за да се убедите колко изкусителни всъщност са веган сладкишите.

 

В случай, че снимката горе много ви е допаднала, значи ще ви допадне и рецептата за вегетариански бургер. Всъщност е направо веган!

Рецепти