Авокадото спира глада
от Мартина Николова | 10 януари 2014
Плодът е полезен за диетата ни и ни пази от глада

Важно е да не усещаме глад във времето между храненията. Тази грешка не бива да се допуска, особено ако искаме да отслабнем.

 

Най-добрият начин да се предпазим от това е, като хапваме по половин авокадо заедно с обяда. Това показва ново изследване, проведено наскоро.

 

В експеримента са участвали 26 човека с наднормено тегло. Тези от тях, които са консумирали по половин авокадо, показват следния резулатат – липса на глад в следващите 3 часа, в сравнение с тези, в чийто чинии плодът отсъства.

 

Авокадото е един от най-верните ни сътрудници в борбата с килограмите. Освен това нивата на инсулин се задържат в добра норма, а и кръвообръщението в тялото се подобрява.

 

Плодът е полезен и за мозъчната дейност, предпвазвайки от болестта на Алцхаймер. Авокадото съдържа фолиева киселина, която е много важна за бременните жени, тъй като се грижи за доброто развитие на мозъка и органите на детето. Плодът е важен за доброто зрение, помага и при диабет.

 

Списъкът с полезни свойства и сега е дълъг, но в авокадото се крият и още привилегии за целия ни организъм.

 

Предлагаме ви да си припомните 10 причини за повече авокадо в менюто.

 

Ето и как най-лесно можем да добавим авокадото в храната си. Тези няколко рецепти можете да приготвите у дома и да консумирате в офиса си (ако положението го изисква).

 

хайвер от авокадо

 

плодово гуакамоле

 

салата с манго, авокадо и орехи

 

крем супа от авокадо

 

 

Рецепти