Убийте следобедния глад
от Kulinar.bg | 12 октомври 2013
С тези няколко предложения

Напрегнат ден, време за нормално, съзнателно хранене няма, и не стига всичко това, ами започва да ни измъчва глад в следобедните часове, когато сме близо до края на работния ден, но едновремнно с това така далеч от вечерята.

 

За да ни избавят от тази неприятна ситуация, колегите от Sportuvai.bg предлагат няколко начина за здравословно и вкусно засищане на следобедния глад.

 

Зелен чай + шепа орехи или бадеми

 

"Зеленият чай има по-малко кофеин от кафето, но също като него помага за повишаване нивото на допамин в мозъка. Ядките ми допадат с плътната си консистенция, полезните си мазнини и калории" - Дрю Рамзи.

 

Карамелени оризови бисквити + чай лате

 

"Понякога смесването на малко кофеин с въглехидрати действа чудесно на настроението и дава енергия. Точно затова следобедния чай на британците е полезен" - Джудит Вуртман.

 

Хумус + моркови

 

"Когато сте напрегнати, дъвченето може да донесе истинско облекчаване на стреса. Морковите са хрупкави и засищат желанието за сладко, а хумуса е солен и осигурява въглехидрати. И носят щастие." - Сюзън Боуерман. 

 

Вода + ябълка + фъстъчено масло

 

"Хидратацията е важна - ако дори малко се обезводните, ще усетите умора. Фибрите от ябълката ще ви заситят за по-дълъг прериод от време, а протеина във фъстъченото масло предотвратява спада на кръвната захар и ви дава сили" - Вики Хакен.

 

Въпреки,че си говорим за хапване, не забравяйте и да спортувате.

 

Рецепти