3 любими рецепти на Джесика Алба
от Kulinar.bg | 11 юли 2014
Със суперполезната кокосова вода

Да готвиш с кокосова вода е дори по-полезно, отколкото да я пиеш директно от шишето.

 

В нея има магнезий и антиоксиданти, които я правят чудесна за спортна напитка.

 

Красивата актриса Джесика Алба ни показва как кокосовата вода може да се използва в готвенето, посещавайки готварски курс в Ню Йорк.

 

Ето и три от любимите рецепти за здездата. Впрочем Алба има две деца, а фигурата й е за завиждане, меко казано.

 

Кокосова вода в салатен дресинг

 

¼ кокосова вода

 

2 с.л. лимонов сок

 

2 с.л. зехтин

 

1 ч.л. сол

 

½ ч.л. черен пипер

 

1 шепа къдраво зеле, измито и изчистено

 

1 бр. праскова

 

1 бр. синя слива

 

1 бр. нектарина

 

½ чаша боровинки

 

½ чаша филирани бадеми

 

Всички съставки се комбинират, без плодовете и бадемите, разбъркват се, докато се намокри добре къдравото зеле с дресинга. Салата се гарнира с плодове и ядки.

 

В маринати

 

За пилешко месо:

 

4 пилешки гърди

 

¾ чаша кокосова вода

 

3 с.л. зехтин

 

¼ чаша пресен сок от лайм

 

1 ч.л. чили пудра

 

1 ч.л. кайен пипер

 

1-2 скилидки чесън

 

1 ч.л. сол

 

Сложете всички съставки в блендер, без месото, и разбийте до получаване на хомогенна смес.

 

Накиснете пилето в получената марината за около 12 часа, като го сложите в хладилника. Нарежете месото на парчета и ги набодете на метални шишчета. Гриловайте ги за около 6 минути от всяка страна. Махнете от шишчетата и гарнирайте със слаца от манго.

 

За салцата:

 

2 бр. манго, обелени и смачкани на пюре

 

2 с.л. наситнен червен лук

 

1 ч.л. лимонова кора

 

½ чаша кокосова вода

 

Комбинирайте всички съставки и сложете в хладилника, докато стане време за сервиране.

 

Ледени близалки

 

4 чаши пюрирана диня

 

1 чаша кокосова вода

 

сока от 1 лайм

 

2 с.л. сок от агаве

 

Сложете всичко в блендер и направете еднородна смес. Прехвърлете във формички за близалки и сложете във фризера. Ако не разполагате с такива, налейте сместа в малки чашки, забодете в средата бъркалки и така, след като ги извадите, ще имате вкусни близалки.

Рецепти