С какво ще ви нагости Моника Гелър?
от Милена Димитрова | 20 януари 2014
Кортни Кокс готви и в реалния живот

Кортни Кокс е любима телевизионна звезда на малки и големи от цял свят.

 

Това със сигурност се дължи на факта, че сериалът "Приятели" се е превърнал в настолен и вероятно е най-често излъчванaта тв поредица въобще.

 

Българският ефир също често си го "припомня", а ние, зрителите, всеки път се забавляваме с героите, все едно ги "срещаме" за първи път.

 

Героинята на Кортни Кокс – Моника Гелър – изигра култовата роля на истеричната и педантична Моника Гелър. Но едва ли има нужда да ви припомняме този вечен персонаж...

 

Името на Моника буквално се е превърнало в символ на отличната домакиня, която може да приготви всяко едно ястие, да почисти дома до блясък и да върши безпогрешно своята работа като шеф готвач.

 

Макар в реалния живот Кортни да не е перфектната домакиня Моника, актрисата определено знае някоя друга рецепта. Освен това, може да се похвали с чудесна кухня в своя дом в Малибу.

 

Източник: Elle Decor

 

Една от рецептите, които свободното интернет пространство определя като "любима" на Кортни, е сладка. За топли кифлички, идеални за закуска, може и следобедна.

 

Необходими продукти за 12 малки кифлички със стафиди:

 

3 ч.ч. брашно тип 500

 

3 с.л. захар

 

1 ч.л. бакпулвер

 

½ ч.л. сол

 

6 с.л. студено обезсолено масло, нарязано на парченца

 

1/3 ч.ч. стафиди (или сушено френско грозде)

 

1 яйце, разбито

 

¾ ч.ч. бътърмилк (buttermilk)* + 1 с.л.

 

Начин на приготвяне:

 

Загрейте предварително фурната на 220 С. Набрашнете леко хартия за печене.

 

В голяма купа смесете брашното, захарта, бакпулвера и солта. Добавете маслото и разбъркайте до хомогенност. Добавете стафидите (гроздето).

 

След това добавете яйцето и т.нар. бътърмилк – трябва да се образува меко тесто.

 

Обърнете тестото върху набрашнена повърхност. Разточете го леко до дебелина 2 см. С помощта на кръгла формичка (с диаметър 6-7 см) за сладки изрежете кръгчета.

 

Подредете ги върху хартията. Намажете ги отгоре с 1 с.л. бътърмилк. Печете ги около 18 минути, докато покафенеят. Сервирайте топли с масло и/или мармалад.


* Припомнете си как да си приготвите бътърмилк.

Рецепти