Любимата рецепта на Шарлът (Кристин Дейвис)
от Мартина Николова | 21 декември 2013
Пълнен пуешки шницел

Познаваме я от култовия сериал "Сексът и градът”, тя е Кристен Дейвис или милата Шарлът, както е по-известна за всички ни.

 

Винаги ни е било интересно да надникваме в любимите рецепти на звездите. Както се казва "и те са хора, и те обичат да си хапват”.

 

Е, поне тези, за които тънката талия не е фикс идея.

 

Прекрасният външен вид на Дейвис, отново ни подсказва, че понякога можем да се поглезим, умерено разбира се, и пак да сме си супер.

 

И така, ето го и любимият пълнен пуешки шницел със спанак на Шарлът от "Сексът и градът”.

 

Необходими продукти:

 

4 тънки пуешки шницела (по 150 грама всеки)

 

4 парчета шунка

 

200 грама спанак

 

1 голяма глава кромид лук

 

1-2 скилидки чесън

 

2-3 с.л. зехтин

 

2-3 с.л. настърган пармезан

 

Сол и пипер на вкус

 

1 щипка индийско орехче

 

Мазнина за пържене

 

Начин на приготвяне:

 

 Снимка: Thinkstock/Guliver


Разположете шницела на плода или дъската и го начукайте малко, за да стане по-фин. Овкусете с черен пипер и на всеки шницел сложете по едно парче шунка.

 

Направете плънката, като нарежете ситно лука, чесъна и спанака и ги задушете в зехтин. Подправете със сол, пипер и индийско орехче на вкус. Оставете плънката да се охлади малко. 

 

След това разпределете равномерно плънката върху шницелите, поръсете с пармезан и ги загънете. Забодете шницелите с клечки за зъби или малки шишчета, за да не се отворят при пърженето.

 

Шницелите се пържат в загрято олио до златисто. А към това вкусно ястие, една чаша студено бяло вино би била супер допълнение. 

Рецепти