Телешко месо със зеленчуци на пара
Телешко месо със зеленчуци на пара
Източник: lubagrancharova
Тип ястие: основно
Кулинар: lubagrancharova
време
80 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Вземете телешко месо от плешката. Посолете със сол и черен пипер и олио.

2

Оставете месото да се маринова за 1 час. Запържете от всички страни до розово.

3

Изсипете виното, оставете да изври алкохола, сипете 1 чаша вода и сложете месото под капак да се пече във фурната. Ако се налага, долейте още вода, докато омекне месото.

4

Когато месото е готово пригответе зеленчуците.

5

В тенджера за варене на пара сложете картофите да се варят във водата. Върху решетката наредете нарязаното на едри парчета зеле, морковите и целината. Броколите сложете най-накрая за 10 минути.

6

Готовите зеленчуци наредете в голяма чиния, посолете и полейте обилно със зехтин и лимонов сок.

7

Добавете месото и сервирайте.

Подобни рецепти
Любопитно