Пълнен паламуд в тесто
Пълнен паламуд в тесто
Източник: Мария Белчева
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Празник: Никулден
Сезон: зима
време
70 мин.
порции
продукти
1 бр. яйца
1 ч.л. оцет
50 мл олио
2 щипка сол
1 к.ч. ориз
1 буркан вода
2 бр. паламуд
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Паламудът се почиства, измива се и се осолява. Нарязаните на ситно лук и гъби се задушават в малко мазнина.

2

Прибавят се доматите от консервата - обелени и леко намачкани.

3

Прибавяте измития ориз и задушавате до полуготовност. Прибавяте и подправките на вкус.

4

С готовата плънка пълните паламудите и оставяте настрана.

5

Замесвате тестото от брашното, яйцето, оцета, олиоото, солта и хладката вода - колкото поеме за средно твърдо тесто.

6

Когато е готово тестото, го разделяме на 2 части и разстиламе според големината на паламуда.

7

Всяка риба завивате по отделно и слагате в намазнена тавичка. Печете в предварително загрята фурна до готовност.

Подобни рецепти
Любопитно