Лаврак на фурна
Лаврак на фурна
Източник: lubagrancharova
Тип ястие: основно
Празник: Никулден
Кулинар: lubagrancharova
време
30 мин.
порции
продукти
4 с.л. зехтин
5 стр. кориандър
2 бр. лимон
4 щипка сол
4 бр. лаврак
Начин на приготвяне
лесна
1

Вземете 4 лаврака по 300-400 грама всеки.

2

Смесете подправките – сол, черен пипер, сух чесън и джинджифил.

3

Направете прорези върху кожата на изчистената риба. Поръсете със сместа от подправките.

4

Напълнете рибата с парченца лимон и сложете да се пече във фурната около 25-30 минути.

5

Нарежете пресния кориандър на ситно и разбъркайте със сол, зехтин и сок от лимон. Полейте изпечената риба.

6

Гарнирайте по ваш избор.

Подобни рецепти
Любопитно