Пъстърва в тесто
Пъстърва в тесто
Източник: ВАЛЯ ТОДОРОВА
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Празник: Никулден
Сезон: зима
време
30 мин.
порции
продукти
1 ч.л. сол
1 стр. дивисил
1 с.л. зехтин
1/2 бр. домати
1 бр. тесто
1 бр. яйца
Начин на приготвяне
лесна
1

Изчистената пъстърва намазваме отвътре и отвън със зехтин, сол и черен пипер.

2

Напълваме я с домата, нарязан на кубчета, ситно нарязания чесън и дивисила.

3

Разточваме тестото много тънко във формата на кръг. Овкусената и напълнена риба поставяме в средата.

4

Нарязваме тестото на ивици с дебелина около 1.5 см отстрани и ги оплитаме около рибата. Оформяме опашката.

5

Намазваме с разбитото яйце и печем на 160 градуса, до зачервяване.

Подобни рецепти
Любопитно