По-различни пилешки шницели
По-различни пилешки шницели
Източник: Youtube
Тип ястие: основно
Кулинар: шеф Готвач
време
20 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Месото се срязва напречно, за да се изтъни и се начуква внимателно. 

2

В кухненски робот (чопър) се слагат царевичното брашно, пармезана и пресните подправки - мента, риган, мащерка. Сместа се разбива. 

3

Пшеничното брашно се смесва с кората от лимон, сол и пипер. Яйцата се разбиват с тел. 

4

В тиган с незалепващо покритие се загрява 1 с.л. зехтин. 

5

Пилешкото се потапя в брашното, яйцата и царевичното брашно и се слага в загрятата мазнина. 

6

За канапе се приготвя салата от чери домати, босилек, сол, пипер, зехтин и оцет. 

7

Месото се сервира върху салатата. 

Подобни рецепти
Любопитно