Печено пиле Левенги
Печено пиле Левенги
Източник: Aurelia
Тип ястие: основно
Кулинар: Aurelia
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Ще ви представя една простичка рецепта за печено пиле. Рецептата идва от слънчевия Азербайджан, където миналото лято си прекарахме отпуската. Бяхме на гости, където ни гощаваха с такова пиленце, много ми хареса и затова реших да ви го представя.

2

Пилето хубаво се измива и се подсушава от всички страни с кухненска салфетка.

3

Орехите се смилат в месомелачката.

4

Лукът се настъргва на ситно ренде, запържва се в маслото за 5 минутки и се добавя към орехите.

5

Към тази смес се слага черен пипер, сол, пюрето от сливи. Разбърква се всичко.

6

Пилето отвън и отвътре се осолява и се поръсва с черен пипер.

7

Пълни се пилето с ореховата смес, зашива се с конец или се забожда с дървени клечки. Може да се сложи от сместа и от страната на гушката.

8

Пилето Левенги хубаво се намазва с майонеза.

9

Тавата се застила с алуминиево фолио, слага се пилето, без да се добавя допълнително каквато и да е било мазнина.

10

Пече се на 180 С около 1.5 часа.

Подобни рецепти
Любопитно