Медена торта
Медена торта
Източник: Диана Петрова Златкова
Тип ястие: десерт
Националност: българска кухня
време
80 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Разбиват се яйцата със захарта.

2

Маслото, меда, содата и канелата се смесват и към тях се прибавят разбитите яйца.

3

Към получената смес се прибавят брашното и ванилията.

4

Замесва се полутвърдо тесто и се разделя на шест топки, които престояват в хладилник 24 часа.

5

Топките се точат на тънки кори и се пекат до зажълтяване.

6

Изпечените кори се сиропират.

7

Върху всяка кора се слага от разбитата с пудра захар сметана и смлените орехи и се оформя тортата.

Подобни рецепти
Любопитно