Мангафиш (задушена тиква с плодове)
Мангафиш (задушена тиква с плодове)
Източник: Thinkstock/ Guliver
време
15 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Нарежете тиквата на средно големи правоъгълни парчета. Използвайте плодове според вкуса и сезона.

2

Препоръчително е плодовете да са кисели – зелени ябълки, джанки, вишни, червени боровинки, сини сливи и др. Можете да замените пресните плодове със сушени.

3

В тенджерка наредете тиквата и плодовете като ги редувате. Завършва се с плодове. В малко вода се разтварят кафявата захар и меда. Водата се излива в тенджерката и се захлупва плътно с капак.

4

Оставя се на слаб огън, докато плодовете омекнат напълно и водата се изпари. По желание, при сервиране поръсете с канела и смлени орехи.

Подобни рецепти
Любопитно