Гогушки
Гогушки
Източник: Photl
време
60 мин.
порции
продукти
1 с.л. масло
6 бр. яйца
1 пак. ванилия
500 гр. захар
500 мл вода
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Млякото се сварява заедно с маслото.Прибавя се по малко от брашното и се бърка непрекъснато, докато тестото започне да се отделя от тенджерата.

2

Оставя се да поизстине малко, след което се прибавят едно по едно яйцата и се бъркат, докато всичко се омеси много добре.

3

С помощта на чаена лъжичка или шприц се изсипва по малко от тестото в намаслена тавичка.

4

Сладките се пекат в по-силна фурна до готовност.

5

Гогушките се оставят да изстинат и студени се заливат с горещ сироп, направен от водата и захарта. Предварително трябва да сме ги надупчили с вилица, за да попият сиропа по-добре.

Подобни рецепти
Любопитно