Пълнени патладжани
Пълнени патладжани
Източник: Светла Иванова
време
50 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Измиваме добре патладжаните и ги разрязваме на две.

2

Намазваме ги обилно със зехтин, нареждаме ги в тавичка и ги печем докато омекнат.

3

Издълбаваме изпечените патладжани и смесваме вътрешната част с натрошено сирене, нарязан на ситно магданоз, счукан чесън, майонезата и посоляваме, ако е необходимо.

4

Пълним издълбаните патладжани с получената плънка, отгоре нареждаме тънки филийки домат и наръсваме обилно с кашкавал.

5

Връщаме във фурната и запичаме, докато се разтече кашкавала и се получи запечена коричка.

6

Сервираме ги топли, но не горещи.

Подобни рецепти
Любопитно